Onze projecten


Gerealiseerd

Amy naar de Special Olympics

Amy Heinsmann en vier andere judoka’s van S & F Tino Hoogendijk zijn geselecteerd voor de Special Olympic World Summer Games 2019 in Abu Dhabi. Via een crowfundingsactie is het gelukt om het start bedrag bij elkaar te krijgen, zodat zij haar droom kan maken.

Softplay ruimte & mini snoezel

Een softplay ruimte is een speelruimte die motorische uitdaging biedt aan kinderen, waardoor zij hun energie positief kwijt kunnen. Hierdoor ontstaat er meer rust om erna tot leren te komen. Is er juist meer behoefte aan rust, dan kunnen kinderen zich terugtrekken in mini- snoezel.

Gerealiseerd in samenwerking met: Cornelia-Stichting, Fonobori,Stichting Kinderfonds van Dusseldorp, Stichting Stad Rotterdam anno 1720 en ABB Hulpkas


Brigade Fröbel getraind

De brigade van Fröbel is door de brandweer getraind om in spanningsvolle situatie te kunnen handelen. Vervolgens een teambuildingsessie bij Fun Forest om het vertrouwen in elkaar te vergroten. Een zeer geslaagde dag.

Met dank aan Stichting Arie van Wijngaarden


Buitenspelen is fijn

Zoals alle kinderen spelen ook de kinderen van Ontwikkel-centrum Cocon graag buiten. Het nieuwe speeltoestel zorgt niet alleen voor veel plezier, maar kinderen oefenen spelenderwijs hun motoriek.

Gerealiseerd! In samenwerking met Stichting DaDa


Snoezelruimte bij Activeringscentrum Passage van groot belang


Het is zover! De snoezelruimte binnen AC Passage is een feit. Nu alles er staat zien we pas hoe bijzonder deze  ruimte is geworden. Er is veel te zien, te horen en te voelen. Niet zolang het licht is, want dan is alles crèmekleurig. Maar zodra het licht uit gaat kom je in een fantasiewereld terecht waarin weerspiegelingen van bubbelbuizen en black-light effecten zorgen voor een bijzondere sfeer. De snoezelruimte is bedoeld voor mensen met een ernstige beperking en wordt ook opengesteld voor dementerende ouderen van naastgelegen zorgorganisatie.

Gerealiseerd in samenwerking met Dirk Jan & Kitty Reek-Versteegh Stichting, Stichting Physico, DeltaPort Donatiefonds,  Fundatie van den Santheuvel, Sobbe, ABB Hulpkas,

Het is zover! De snoezelruimte binnen AC Passage is een feit.

Nu alles er staat zien we pas hoe bijzonder deze  ruimte is geworden. Er is veel te zien, te horen en te voelen. Niet zolang het licht is, want dan is alles crèmekleurig. Maar zodra het licht uit gaat kom je in een fantasiewereld terecht waarin weerspiegelingen van bubbelbuizen en black-light effecten zorgen voor een bijzondere sfeer. De snoezelruimte is bedoeld voor mensen met een ernstige beperking en wordt ook opengesteld voor dementerende ouderen van naastgelegen zorgorganisatie.

Gerealiseerd in samenwerking met Dirk Jan & Kitty Reek-Versteegh Stichting, Stichting Physico, DeltaPort Donatiefonds,  Fundatie van den Santheuvel, Sobbe, ABB Hulpkas,                                                              Een bijzondere ervaring; bewegen met de Innowalk Pro

Kinderen met een ernstige fysieke beperking zijn voor beweging afhankelijk van anderen. En bewegen daarom veel te weinig met fysieke problemen als gevolg. De Innowalk is het eerste project waarbij een Crowdfunding campagne is opgezet. Ingrid Heijkoop fietste 925 km en heeft hiermee haar streefbedrag veelvoudig overtroffen.

Gerealiseerd! Crowdfunding campagne; ouders, familie, collega's, vrienden, loonbedrijf A.W. Dijkshoorn, Plexus orthopedie en Stichting DaDa.


Basiscursus bewegen in muziek

65 begeleiders van Pameijer volgen een training die erop gericht is om ernstig beperkte kinderen muziek te laten ervaren door trillingen op het lichaam. Hierbij worden verschillende materialen gebruikt.

Mogelijk gemaakt door Stichting Bevordering van Volkskracht in samenwerking met Pameijer


Mobiele kinderboerderij bij Zomerfeest

Contact met boerderijdieren is niet vanzelfsprekend. Hoe zien dieren eruit, voelen en ruiken ze, welke geluiden maken ze. Tijdens het Zomerfeest van Ontwikkelcentrum Ellemare zijn er kippen, konijnen, geiten en schapen te zien en mag er volop geknuffeld worden.

Mogelijk gemaakt met een persoonlijke gift en Vrienden van Pameijer


VR bril

De VR bril wordt ingezet om samen met oudere cliënten te testen hoe de VR bril een bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van vaardigheden.

Mogelijk gemaakt met een persoonlijke gift.


Sociale robots in gebruik


Goldy

Goldy is onze nieuwste aanwinst. Deze interactieve pup daagt jong en oud uit om te reageren op zijn geblaf en gekwispel

 

Geschonken door Atelier HELDER Informatie Architecten BV


Abby


Welke dier spreekt het meest aan en haalt een kind of volwassenen over om contact te maken............ Gelukkig kunnen we nu kiezen.

Gerealiseerd met steun van het Sint Laurensfonds

Bo

Bo is een sociale robot in de vorm van een jonge zeehond en helpt kinderen die niet of nauwelijks kunnen praten en soms ook een lichamelijke beperking hebben bij het vergroten van hun wereld.

Gerealiseerd! Dankzij Stinafo, Stichiting Medisch- Sociale Hulp  en het Sint Laurensfonds


Een fantastisch cadeau

In de gymzaal van Kreileroord hangt sinds kort een schommel, die ook geschikt is voor cliënten die gebruik maken van een rolstoel. Regelmatig staat er een rij wachtenden om het heerlijke gevoel van schommelen te ervaren.

Mogelijk gemaakt met een persoonlijke gift


Ontdekhoekje in groep Fa

Een fijne veilige ruimte waar kinderen met een prillere ontwikkeling heerlijk kunnen spelen en de wereld om hen heen ontdekken.

Gerealiseerd! Met dank aan Stichting DaDa


Karaokeset; zingen activeert

Zingen is leuk en daar weten de senioren die de VIP lounge in het Alexanderhof bezoeken alles van. De karaoke set met verschillende muziek dvd's wordt volop gebruikt.

Mogelijk gemaakt met een persoonlijke gift.


Music Unlimited gaat verder

Onder begeleiding van muziekdocent Machiel volgen enthousiaste muzikanten gitaarles

5 gitaren zijn speciaal voor deze lessen aangeschaft en in bruikleen gegeven.

Gerealiseerd!  Met dank aan Charity Stichting Rob Beers en Stichting Stad Rotterdam anno 1720


Bean Bag Baseball

Bean Bag Baseball is een variant op het bekende honkbal en wordt o.a. iedere week door de senioren van de Viplounge gespeeld. Het spel volgt dezelfde regels als bij honkbal. Er zijn twee teams, komt ieder team per inning 1 keer aan slag, bij 3 uit wordt er gewisseld en het team met de meeste runs wint.

Mogelijk gemaakt met een persoonlijke gift.Actief meedoen

Een aantal kinderen die Ontwikkelcentrum Metronoom en Cocon bezoeken zijn rolstoelafhankelijk. Zij kunnen het zitten in een rolstoel niet de hele dag volhouden. Ter afwisseling liggen de kinderen af en toe in een bedbox. Voor sommige kinderen is dit rust moment ook een slaapmoment om de dag verder aan te kunnen. Voor andere kinderen betekent het dat zij niet meer aan activiteiten kunnen meedoen, omdat het rustmoment fysiek noodzakelijk is en ongewild buitengesloten raken.

Gerealiseerd! Met dank aan Pasman Stichting, Stichting Bevordering Maatschappelijke Dienstverlening Rotterdam, Snickers- De Bruijn stichting, Stichting Rotterdams Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting


Aan het werk

Met veel plezier in de horeca werken, vak gerelateerde opleidingen volgen en vooral veel werkervaring opdoen dat is een kans die cliënten van Pameijer krijgen bij Fröbel. Het aangepaste kassasysteem en de bakfiets met navigatie maken het uitvoeren werkzaamheden makkelijker.

Gerealiseerd! Dankzij Stichting Aelwijn Florisz en Stichting Arie van Wijngaarden, 


Bioscoop giftcard

Het gebeurd niet vaak dat er een uitje op het programma staat. 17 cliënten van Woonvorm Sluiskreek zochten een leuke film uit en hadden een gezellige avond.

Mogelijk gemaakt met een persoonlijke gift.


Schommelen dichtbij huis

Schommelen om op momenten dat de spanning oploopt en hierdoor weer controle te krijgen over wat je voelt. Zorgt voor meer regie over je eigen leven en dat is van groot belang. Heel blij zijn we met de schommel in de tuin van woonvorm Poseidonstraat.

Gerealiseerd! Met hulp van Stinafo en Mr. J.J. van der Brug Stichting.


Ik ben Rotterdammer

Bent u bekend met het begrip Outsider Art? Deze vorm van kunst wordt veelal gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek ‘Ik Ben Rotterdammer III & Outsider Art in Rotterdam’ was een bijzonder project in 2015. Geïnspireerd door het Amsterdamse Outsider Art TV stelden Pameijer TV en RTV Rijnmond een reeks portretten samen van Rotterdamse kunstenaars met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond. Zij werden geïnterviewd door mensen met dezelfde achtergrond, werkzaam bij Pameijer TV. De samenwerking met RTV Rijnmond was voor de medewerkers van Pameijer TV een mooie kans om zich verder te bekwamen in het vak van filmmaker.

Gerealiseerd in samenwerking met: Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, SSSVGR, Stichting de Klakkenaar, Elise Mathilde Fonds, Fam. Kho.